Kooperant prevario mesnu industriju iz Čakovca, nestao sa 723 svinje

Screenshot, Foto: Google Street View, Pixsell/Borna Filić

ČAKOVEČKA Mesna industrija Vajda iz Grupacije Pivac ovih je dana ostala bez 723 svinje koje su nestali s farme u Martinskoj Vesi blizu Siska, pišu Međimurske novine.

Svinje su još 12. svibnja kao odojci dopremljeni na svinjogojsku farmu, a ugovor je potpisan s Igorom Vukovićem, vlasnikom tvrtke Eko Farma Ves iz Zagreba. Bio je to prvi potpisani ugovor s njim.

Nakon tri mjeseca svinje su dosegle optimalnih 120 kilograma težine. Prilikom dostave hrane i pripreme za klanje svinja, iz čakovečke Vajde su shvatili da su prevareni zato što na farmi više nije bilo niti jedne svinje.

Svaki pokušaj kontakta Vajdinih ljudi s vlasnikom farme ostao je neuspješan.


Podnesena kaznena prijava protiv tvrtke i vlasnika


U utorak je Mesna industrija Vajda cijeli ovaj slučaj prijavila policiji. Prema riječima odgovornih iz Vajde, odnosno Pivca, protiv tvrtke i njezina vlasnika podnesena je kaznena prijava. Kako se doznaje, na slučaju će zajedno raditi međimurska i sisačka policija.

Šteta je procijenjena na 1,6 milijuna kuna, a svibanjski odojci su u trenutku nestanka bili svinje u idealnoj kilaži za klanje. Za pretpostaviti je da je klanje tih svinja obavljeno negdje drugdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.