Lažna socijalna radnica starca "olakšala" za 7.000 kuna, policija upozorava građane da ne budu naivni

JUČER je PU ličko-senjskoj 69-godišnjak iz Dobrosela, u Općini Donji Lapac, prijavio da ga je 17. studenog oko 9 sati na njegov mobitel nazvala nepoznata ženska osoba koja se predstavila kao socijalna radnica te od njega zatražila 7.000 tisuća kuna koje je dobio kao zaostatke mirovine, kako bi naknadno dobio (nije rekla kada) 32 tisuće kuna.

Kako je izvijestila policija, naivni starac je podignuo traženi novčani iznos i dao ga nepoznatoj ženskoj osobi, bez da je dobio ikakvu potvrdu. Nepoznata žena, starosti oko 40 godina, vitkog stasa i plave kose, potom se u bijelom automobilu zagrebačkih oznaka udaljila u nepoznatom smjeru.

Policija upozorava građane: Ne budite naivni i ne nasjedajte na prevare

"Napominjemo građanima kako su mnoga kaznena djela počinjena tako da se počinitelj lažno predstavio kao inkasator, poštar, trgovac i slično. U pravilu žrtve takve osobe puštaju u stan ili obiteljsku kuću, ne provjeravaju o kome se radi, često takve osobe ostavljaju bez nadzora, te im na taj način omogućuju da počine kaznena djela", navodi policija.

"S tim u vezi savjetujemo: ne puštajte nepoznate osobe u svoje domove bez utvrđivanja o kome se radi; pitajte osobu tko je, od kud dolazi i što hoće od vas; ukoliko se osoba predstavi kao službena osoba, tražite od nje službenu iskaznicu; ne dajte se impresionirati odlučnim nastupom nepoznatog, njegovom titulom i slično; ne nasjedajte na trikove, nesvjestice, malaksalosti, nuđenja na prodaju predmeta (knjiga, posteljina i slično), prosjačenja i sličnih rizika; zapišite registarsku oznaku vozila kojim su osobe došle te boju, marku i druge karakteristične detalje vozila; u slučaju počinjenja takvog kaznenog djela hitno izvijestite policiju pozivom na broj 92", savjetuju u policiji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.