Nasmrt pretukli hrvatskog rukometaša u Skoplju, na sudu kažu da nisu krivi

Foto: Facebook

TROJE optuženih za ubojstvo hrvatskog rukometaša Denisa Tota, Angelo Georgievski (28), Klementina Levkovska (19) i Andrej Kostovski (22), izjavilo je danas pred sudskim vijećem Osnovnog kaznenog suda u Skoplju da se ne osjeća krivima za djelo koje im se stavlja na teret.

Na prvom ročištu suđenja za ubojstvo tužiteljica Tanja Trajčevska održala je uvodni govor Tužiteljstva, u kojem je obrazložila optužnicu u kojoj stoji da je hrvatski rukometaš pretučen ispred noćnog kluba, u gradskom parku u Skoplju, piše makedonski Fokus.

"Troje okrivljenih i Tot su skupa izašli iz noćnog kluba, ušli u taksi i odmah je počela rasprava. Potom je Kostovski izašao i Tota izvukao iz automobila. Optuženi su ga tukli, čak i nakon što je pao. Oštećeni je zadobio višestruke ozljede glave, kao i teške tjelesne ozljede. Od svih tih ozljeda završio je u komi te je odmah prevezen na hitni odjel u Kliničkom centru Majka Terezija. Tamo je umro 8. travnja", rekla je tužiteljica, prenosi Fokus.

Za ubojstvo u Makedoniji najmanja zatvorska kazna pet godina

Tužiteljica je navela niz dokaza, među kojima su i snimke sigurnosnih kamera. Rekla je da se na snimkama "jasno vidi cijeli događaj". Dodala je da je tužiteljstvo saslušalo oca hrvatskog nogometaša Igora Tota i svjedoke.

Na zahtjev branitelja odgođene su uvodne riječi obrane za sljedeće ročište 14. ožujka. Osnovno javno tužiteljstvo u Skopju je protiv Georgievskog, Levkovske i Kostovskog podignulo optužnicu 21. srpnja.

Optuženi su za ubojstvo, a za to kazneno djelo u Makedoniji je predviđena zatvorska kazna od najmanje pet godina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.