Nastavlja se suđenje hrvatskom počasnom konzulu u Švicarskoj Waldu Bernasconiju

U TALIJANSKOM gradu Comu se nastavlja suđenje desetorici optuženih, među kojima se nalazi i hrvatski počasni konzum u Švicarskoj Waldo Bernasconi. Protiv Bernasconija je podignuta optužnica za prevare te nesavjesno liječenje i provođenje medicinske prakse protivno pravilima struke, te za, s još trojicom optuženih, za seksualno nasilje protiv 12 pacijentica u klinici SantaVita u švicarskom gradu Luganu.

>Index doznaje: Hrvatski konzul u Švicarskoj optužen za seksualno napastovanje 12-godišnjakinje

Prema odluci sutkinje Valerije Costi, nakon četverosatnog zatvorenog saslušanja na sudu u talijanskom gradu Comu, odbijeni su svi preliminarni zahtjevi obrane da je ovaj slučaj pod jurisdikcijom suda u švicarskom gradu Ticinu.  Prema riječima odvjetnika Walda Bernasconija, sve činjenice koje tužitelj navodi su se dogodile u klinici Santa Vita u Luganu koji spada pod sud Ticino. Alternativno, odvjetnici su zatražili suđenje u talijanskom gradu Verbanija gdje je Bernasconi nastavio raditi nakon što je zatvorena klinika u Luganu.

Saslušanje će se nastaviti u subotu, 17. listopada na kojem će biti ispitane tvrdnje o alternativnim ritualima tijekom liječenja.

Na sudu u Comu danas se nije pojavio niti jedan od optuženih, ali je saslušanju nazočilo 60 žena koje tvrde da su oštećene liječenjem u spornoj klinici, te četvorica predstavnika zdravstvenih institucija iz regije.

>Kosor naredila Jandrokoviću: Hitno smjeni konzula u Švicarskoj!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.