Punker Njec Hranjec prosvjedovat će pred zgradom MUP-a zbog privođenja pred šatorom u Savskoj

Foto: Facebook

NJEC HRANJEC, punker i aktivist koji je široj hrvatskoj javnosti postao poznat po svojem prosvjedu pred šatorom ratnih veterana u Savskoj, danas je na svojem Facebook profilu objavio kako mora na sud zbog "vrijeđanja službenih lica".

> Njec Hranjec uhićen dok je sjedio ispred šatora u Savskoj

Njegovu objavu o cijelom slučaju u nastavku prenosimo u cijelosti.

"Potaknut rješenjem koje sam dobio sa suda, gdje sam oslobođen krivnje za remećenje javnog reda i mira, budući da me još uvijek neindetificirani pripadnik prosvjednika u šatoru na Savskoj 66 fizički napao, prilikom mojeg vraćanja doma pješice (ali je zato dobio cigaretu od policijskog službenika na dužnosti) - jer me prepoznao da sam ja taj koji je počinio čitanje knjige na javnoj površini - svejedno sam optužen za vrijeđanje službenih lica od strane policijskih službenika, iako za isto nemaju nikakvih dokaza, osim vlastitog iskaza u kojem su lažno svjedočili, jer sam im se obraćao isključivo sa "Gospodine" i "Vi" u razgovoru sa istima te niti sam se opirao uhićenju, niti sam ih vrijeđao kako su naveli to u svojem iskazu, koji može osporiti jedino VIŠI prekršajni sud uz suradnju unutarnje kontrole policije.

Stoga ću doći u ponedjeljak 23.1.2017. u 18 sati ispred Ministarstva unutarnjih poslova na službenoj adresi Ul. Grada Vukovara 33, 10000, Zagreb - gdje ću javno postaviti pitanje:
"Od kada je obraćanje sa "Gosopodine" i "Vi" vrijeđanje službenih lica?" - koje ću na papiru držati ravno sat vremena te nakon toga od tamo otići, ukoliko me tokom iste akcije ne privedu, zbog nekog trećeg izmišljenog i politički motiviranog razloga, u ovoj državi koja je očito samo na papiru demokratska i protiv jednoumlja", napisao je Hranjec.

Više o svemu možete saznati i na Facebook stranici eventa kojeg organizira Hranjec.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.