Njemački ministar o američkim izborima: Amerika je više od one-man showa

Foto: EPA

NJEMAČKI ministar vanjskih poslova Heiko Maas je pozvao oba kandidata na izborima za predsjednika SAD-a da pokažu suzdržanost dok rezultati izbora ne budu dostupni, dodavši da je neodgovorno pojačavati tenzije. 

"Amerika je više od ‘one-man showa’. Svatko tko nastavi dolijevati ulje na vatru u situaciji poput ove, ponaša se neodgovorno", kazao je Maas njemačkom Funkeu.

U jednom od prvih komentara na tijek izbora za predsjednika SAD-a, Maas je dodao kako je vrijeme da se zadrži “hladna glava” dok neovisno utvrđeni rezultati glasovanja ne budu dostupni. 

U izrazito tijesnoj izbornoj utrci u Sjedinjenim Američkim Državama, nastavlja se brojanje glasova. Rezultati izbora ovise o tankoj razlici u glasovima u nekoliko presudnih država. Republikanski kandidat i aktualni predsjednik Donald Trump podnio je nekoliko sudskih tužbi nadajući se kako će usporiti suparnika, demokrata Joea Bidena, zbog čega su u nekim dijelovima SAD-a porasle tenzije. 

"Kako bi rezultat izbora - koji još nije utvrđen - bio prihvaćen, svi se prvo moraju suzdržati", kazao je Maas dodajući da su časni gubitnici važniji za funkcioniranje demokracije nego sjajni pobjednici.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.