Nova anketa, pogledajte kako stoje Trump i Harris

Demokratska potpredsjednica SAD-a Kamala Harris ima tri postotna boda prednosti u odnosu na republikanskog protukandidata na predsjedničkim izborima Donalda Trumpa - 45 u odnosu na 42 posto, pokazala je nova anketa Reutersa i Ipsosa. 

Harris ima i tri postotna boda prednosti kod birača koji će vjerojatno izaći na izbore  njih 47 posto je za demokratkinju, a 44 posto za republikanca. Standardna pogreška ankete iznosi oko 4 posto, piše Reuters. 

Iako se razlika između dvoje kandidata previše ne razlikuje od istraživanja provedenog prije tjedan dana, nova anketa dovršena do nedjelje pokazuje signale da su birači, posebno demokrati, zainteresiraniji za ovogodišnje izbore u odnosu na one 2020., kad je aktualni predsjednik Joe Biden pobijedio Trumpa.

Oko 78 posto registriranih birača ispitanih u trodnevnoj anketi, uključujući 86 posto demokrata i 81 posto republikanaca, rekli su da su "gotovo sigurni" da će izaći na izbore 5. studenoga. Taj je postotak narastao sa 74 posto, koliko je iznosio u anketi provedenoj prije pet godina u gotovo istom razdoblju.

Reuters i Ipsos su preko interneta ispitali 938 Amerikanca diljem države, uključujući 807 registriranih birača.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.