Piroman ide u zatvor, mora se liječiti od alkohola i platiti 128.000 eura

Foto: MUP

35-godišnji Ivan V. osuđen jer je 18. srpnja izazvao veliki požar u Seget Vranjici kod Trogira. Vatrena stihija je tada prijetila hotelskom naselju, a u gašenju požara sudjelovalo je 125 vatrogasca, 37 vozila, tri kanadera i jedan air traktor.

Šuma je zapaljena na dva mjesta. Izgorjelo je skoro sedam hektara borovine. Piromanu je izrečena djelomično uvjetna kazna prema kojoj će odslužiti godinu dana zatvora, a preostalu godinu neće ako u sljedećih pet godina ne napravi neko kazneno djelo, piše Dalmatinski portal

Pustili ga iz istražnog zatvora

Piroman je sve priznao, rekavši kako mu je žao i da to više nikada neće ponoviti. Ispričao je kako je na dan požara popio više od 10 piva te da ga je već neko vrijeme mučio prekid s djevojkom koja nije odgovarala na njegove brojne pozive.

Osim zatvorske kazne, propisano mu je i obavezno liječenje od alkohola. Dodatno, u sljedećih godinu dana mora podmiriti 128.000 eura štete Hrvatskim šumama. Nakon što je presuda izrečena, pušten je iz istražnog zatvora u kojem se nalazio od uhićenja. 

 

Uhitili su ga policijski službenici Jedinice specijalne i interventne policije i policijske postaje Trogir dva dana nakon požara. Policajci su u akciji uhićenja presreli autobus u kojem je bio osumnjičenik te su ga potom svladali i uhitili. Tada je objavljena i snimka uhićenja. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.