"Occupy London" poručio Hrvatima: Ne ulazite u Europsku uniju, glasajte protiv



OCCUPY LONDON, poručio je Hrvatima da ne ulaze u Europsku uniju, odnosno da na referendumu glasaju protiv ulaska Hrvatske u EU.  Podsjetimo, Occupy pokret je u prošloj godini preplavio svijet, a rodio se u razvijenim kapitalističkim zemljama, kao poziv na stvaranje pravednijeg društva u svijetu gdje je kapitalizam odavno izgubio ljudsko lice.

Kako je Velika Britanija uništila brodogradilišta

Kako nam je rečeno, član Anonymousa koji drži transparent je iz Liverpoola, a ispred katedrale Svetog Pavla prosvjeduje već tri mjeseca. Od prvog dana okupacije samo tri noći nije spavao u šatoru.

"Velika Britanija je sama uništila brodogradilišta u Liverpoolu i to tako da su dali primat financijskom kapitalu i špekulacijama odnosno Cityu i Londonu protiv kojih i prosvjedujemo", kaže ovaj član Anonymousa dodajući da je u Liverpoolu nakon uništenja brodogradilišta proizvedeno siromaštvo i zavladao heroin.

Europska unija predstavlja neoliberalne interese!

Kako kaže, poziva građane Hrvatske da glasaju protiv Europske unije koja predstavlja iste neoliberalne interese koji su uništili proizvodnju i u njegovom rodnom gradu.



"Pravna država je iluzija koja služi korporacijama, kapitalu, bogatima i političkoj eliti, a ne običnim ljudima i narodu", poručili su nam iz Londona.

Podsjetimo kako su londonski prosvjednici odlučili prije dva mjeseca, u skladu s imenom pokreta, okupirati napuštene poslovne prostore u četvrti Hackney, koji su u vlasništvu velike banke UBS. Poziv na akciju je stigao nakon što je više od 9.000 obitelji izbačeno iz njihovih domova u posljednjih pola godine zbog nemogućnosti otplate kredita, ponajviše zbog recesije koju su prouzročile banke, UBS i ostali financijski giganti. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.