Oluja pogodila Italiju: Voda rušila mostove, poplava u Milanu, nestao čovjek...

Foto: EPA

Val snažnih kišnih oluja zahvatio je sjevernu Italiju. Poplavljeno je financijsko središte Milana, a u regiji Pijemont traga se za vozačem traktora koji je nestao. 

58-godišnji Giovanni Canavera jutros se kretao traktorom uz obalu rijeke Orco, ali tlo je popustilo i on je zajedno s traktorom završio u mutnoj vodi. Nešto iza 18 sati traktor je izvučen, ali muškarcu još uvijek nema traga. Pretpostavlja se da ga je odnijela snažna riječna struja, a u potrazi je sudjelovao i helikopter. 

Još jedna rijeka se izlila u dolini Susa u Pijemontu, srušivši dva mosta, blokirajući cestu i izolirajući oko 50 ljudi u dva sela. Druge dvije sjeverne regije, Lombardija i Veneto, također se suočavaju s poplavama. 

Na jugu posljednjih tjedana suša

Oluja je izazvala veliku materijalnu štetu i poremećaje u gradu Milanu, gdje su se izlile rijeke Seveso i Lambro. Vatrogasci u Milanu priopćili su da su reagirali na desetke poziva kako bi spasili ljude zaglavljene u automobilima u poplavljenim podvožnjacima i uklonili vodu iz podruma. 

Neke usluge podzemne željeznice morale su biti obustavljene zbog poplava. Prvi put od osnutka 1976. radijska postaja Radio Popolare prekinula je emitiranje jer je njen centar za emitiranje bio poplavljen vodom. 

Inače, južna Italija se prethodnih tjedana suočavala sa sušom, što je uzrokovalo velike probleme lokalnoj poljoprivredi i turizmu, posebno na otocima Siciliji i Sardiniji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.