Optužnica za ubojstvo u Kaštelima: Dok je ležao pretučen pucali su mu u srce i pluća

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu za teško ubojstvo boksača Marija Boljata zvanog Pajkić i pokušaj ubojstva Joze Čabraje u Kaštelima 14. lipnja, piše Dalmatinski portal.

J.Š. terete da je iz osvete zbog batina okupio M. i J.Š., T.V, I.R. i T.Š. te da su obilazili kafiće po Kaštel Lukšiću kako bi pronašli Boljata u nakani da ga usmrte. Boljat je pristao na sastanak ispred veslačkog kluba nakon što ga je J.Š. više puta zvao preko mobitela te nagovarao da se nađu i obračunaju jedan na jedan. Boljat je došao s Jozom Čabrajom i J.K. Ondje su ih dočekali J.Š. i ekipa.

Najprije su se verbalno prepirali i naguravali, a onda je J.Š. ispalio više hitaca iz pištolja u pravcu Boljata i Čabraje. Jednim metkom pogodio je Boljata u nogu. Kada je pao na pod, ostali su došli i krenuli ga udarati tupo tvrdim predmetima po glavi i tijelu.

Kada ih je Čabraja pokušao spriječiti, potjerali su ga. Nemoćnog Boljata i dalje su bešćutno udarali, a netko od okrivljenika je povikao: "Majku ti je*en, je*en ti majku, ubij ga…"

Boljat je zadobio teške i po život opasne ozljede, Čabraja je pobjegao prema moru, a jedan od muškaraca za njim ispaljuje više hitaca i pogađa ga u leđa, prsa, kralježnicu i nogu. Čabraja je zadobio tri prostrjelne rane lijeve natkoljenice, tri ustrjelne ozljede prsnog koša i strijelnu ranu na leđima. Nakon što je pao, okrivljenici su ga izudarali tupo tvrdim predmetima po glavi i tijelu. Od batina je zadobio teške ozljede glave, izbijen mu je i jedan zub, a smrtna posljedica izostala je uslijed pružene liječničke pomoći, navodi se u optužnici.

Dok je ležao, pucali mu u srce i pluća

Dok je Boljat bespomoćan ležao licem okrenutim prema podu, Š. mu je u leđa ispalio dva hica koja su prošla kroz srce i pluća. Od zadobivenih ozljeda glave i strijelnih rana leđa, Boljat je preminuo na mjestu događaja.

Većina okrivljenika nalazi se u zatvoru, a za T.Š. je raspisana tjeralica. Prije deset godina, Boljat je bio ranjen s tri metka u zasjedi kod groblja, a na suđenju Borisu Pajiću kazao je kako misli da je njegovo ubojstvo naručio upravo jedan od napadača. Boljat se sjetio kako mu je u sukobu u splitskom zatvoru zabio penkalu u vrat i oko. Boljat je u zatvoru bio zbog služenja kazne zbog otmice, a u jednom lokalu se prije toga sukobio s kumom jednog od napadača.

Čabraja je optužen za ranjavanje J.Š., ali ne za pokušaj ubojstva, nego općeopasnu radnju. Nedavno su ga pustili iz zatvora. Ponovno mu sude zbog ubojstva 20-godišnjeg Kaštelanina Marina Matijaša.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.