Paket za koji se sumnja da je otrovan ricinom poslan američkom ministru obrane

Foto: EPA

PENTAGONU su poslana najmanje dva paketa za koje se sumnja da sadrže ricin, javlja Fox News pozivajući se na glasnogovornika Pentagona koji im je ovu informaciju potvrdio.

Iz Pentagona se doznaje kako je pošiljka za koju se sumnja da sadrži ricin bila adresirana na ministra obrane Jima Mattisa.

Prema pisanju medija paketi nikada nisu pristigli u Pentagon, nego su označeni kao opasni u susjednoj zgradi u koju pristižu pošiljke za Pentagon. Foxu je potvrđeno da FBI provodi istragu oko sumnjivih paketa.

Sumnjiva dva paketa, ostali u karanteni

"Pentagon je ovog ponedjeljka otkrio sumnjive supstance tijekom pregleda pošiljki na odvojenoj lokaciji za pregled i primanje pošte. Kuverte je jutros preuzeo FBI te ih je poslao na daljnju analizu. Sve pošiljke koje je Pentagon zaprimio jučer trenutno su u karanteni i ne predstavljaju prijetnje osoblju Pentagona", rekao je pukovnik Rob Manning.

Ricin je otrov koji dolazi u nekoliko oblika, ali pročišćeni prah koji se od njega dobiva može biti smrtonosan. Osim toga, to je jedan od otrova koje je najlakše proizvesti, piše Fox i podsjeća kako je ovog lipnja jedna Amerikanka optužena da je širila propagandu ISIS-a putem interneta. Širenje propagande je uključivalo i davanje uputa jednoj osobi kako da proizvede ricin. Istog mjeseca je spriječen i napad ricinom u Njemačkoj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.