Pejović opet raspravno nesposoban: Splitski sud ne može suditi optuženom za dvostruko ubojstvo

NEMA SREĆE sudac Mlađan Prvan sa Savom Pejovićem, bivšim niškim specijalcem optuženim za dvostruko ubojstvo na parkiralištu hotela Jadran u Segetu kod Trogira. Pejović je optužen za djelo počinjeno još u travnju 2005. godine, a suđenje nikako da se primakne kraju.

Sporna pretraga, sporan dokaz

Prošle su godine htjeli samo da se utvrdi je li pretraga Pejovićevog stana bila zakonita, a sad su problemi nastali zbog njegove (ne)sposobnosti da uopće prati raspravu. Na suđenju ga je jučer vještačio psihijatar Borben Uglešić i zaključio da nije u stanju pratiti suđenje. Prvan nije imao druge nego ponovno odgoditi raspravu.

Za tri mjeseca ponovno će pregledati Pejovića i vidjeti je li mu se stanje popravilo. Boluje, inače, od teškog oblika PTSP-a, koji je dobio tijekom ratovanja u postrojbi HV-a, a nedavno je bio i hospitaliziran na Psihijatriji u Zagrebu.

Ukleti slučaj

Slučaj kao da je uklet. Jedini dokaz koji povezuje Pejovića s ubojstvom jest metak pronađen tijekom sporne pretrage, na kojem su nađeni tragovi cijevi oružja kojim su ubijeni 19-godišnji Neno Rakijar i tri godine stariji zaštitar Nediljko Kozlica.

Kao da sve ovo nije bilo dovoljno, sud je propustio uočiti da su Pejovića predugo zadržali u pritvoru. Svi su mislili da se radi o teškom ubojstvu, a ne o "običnom". Ispalo je na koncu da je Savo bio iza rešetaka deset mjeseci dulje nego što je mogao biti pa će mu država, po svemu sudeći, morati platiti i odštetu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.