Pijan i bez vozačkog ispita kod Bjelovara pretjecao policijski auto pa sletio s ceste

Ilustracija: Damir Spehar/PIXSELL

Ovih dana je na prekršajnom sudu donesena presuda 31-godišnjem muškarcu koji je u studenom prilično pijan autom bježao policiji kod Bjelovara, izletio s ceste pa završio u bolnici. 

Potjera za njime dogodila se u studenom oko 1 sat iza ponoći u Ivanjskoj blizu Bjelovara. Vozač se kretao Ulicom Ivana Mažuranića prije stjecanja prava na upravljanje, pri koncentraciji od 1.79 promila alkohola te nije postupio prema zahtjevu policije da se zaustavi.

Policijsko vozilo je imalo uključena zvučna i svjetlosna upozorenja, piše Danica.

Pretjecao policijsko vozilo

U jednom trenutku, 31-godišnjak je krenuo u pretjecanje policijskog vozila koje se kretalo ispred njega.

"Prethodno se nije uvjerio da radnju pretjecanja može obaviti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, već je prouzročio prometnu nesreću u kojoj je ozlijeđen. Kotačima je zahvatio lijevu putnu bankinu, prešao preko betonskog mosta i sletio u putni jarak", rekla je sutkinja, piše Danica.

Iz prijave bjelovarske Opće bolnice, utvrđeno je da je 31-godišnjak u prometnoj nesreći zadobio prijelom nosnih kostiju i lacerokontuznu ranu lijeve uške, što znači da je teže ozlijeđen.

Izgubio je nadzor nad vozilom

Ovih dana je na sudu svjedočio bjelovarski policajac koji kaže kako dobro poznaje 31-godišnjeg vozača iz prijašnjih postupanja. Naveo je da on uporno upravlja vozilom iako nema položen vozački ispit niti za jednu kategoriju.

"Te zgode radio sam u noćnoj u akciji 'alkohol' i primijetio nailazak kombija kroz Ivansku. Kad je prošao kraj nas, krenuo sam za njim s upaljenim svjetlosnim i zvučnim znakovima navodeći ga da stane. Ali, nije mario pa sam ga prestigao i počeo usporavati.

Bljeskalice na policijskom vozilu su čitavo vrijeme radile. No, vozač je u tom trenutku pretekao policijsko vozilo, kotačima zahvatio bankinu, izgubio nadzor, vozilo je prešlo preko betonskog putnog mosta i sletjelo u jarak. Odmah sam prišao njegovom vozilu, primijetio sam da je pod utjecajem alkohola pa sam ga alkotestirao, zapisnik je potpisao bez primjedbi. Kako se u jednom momentu počeo žaliti na bolove, pozvao sam hitnu pa je odvezen u bolnicu", ispričao je policajac.

Muškarac je proglašen krivim za više prekršaja te ukupno s troškovima postupka mora platiti kaznu od 3900 eura, piše Danica. S obzirom na to da je presuda nepravomoćna, 31-godišnjak se na nju može žaliti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.