Pitali smo vas tko je negativac godine, evo koga ste izabrali

Foto: Index, FAH

REDAKCIJA Indexa pozvala je čitatelje da glasaju za negativca godine, prije nekoliko dana ponudili smo vam dvadeset i troje kandidata i kandidatkinja.

Glasanje je završeno, čitatelji Indexa izabrali su Željku Markić, čelnicu udruge U ime obitelji, kao negativku godine.

Markić je ove godine predvodila Hod za život, prolife skup iza kojeg stoje protivnici prava na pobačaj, a dobar dio energije utrošila je u neuspješnom tužakanju Indexa raznim sudovima.

Na prvom je mjestu sa 6.700 glasova.

Slijedi poduzetnik Tomislav Horvatinčić, znameniti vozač i jahtaš, čije vožnje i plovidbe ostavljaju krvavi trag, asistirao je Milanu Bandiću u stvaranju građanskog bunta na Cvjetnom trgu. Kraj godine dočekao je bez svoje najznačajnije investicije, banke su ga stisnule pa je morao prodati Centar Cvjetni.

Horvatinčić je na drugom mjestu s 5.700 glasova.

Treći sa 4.900 glasova je Velimir Bujanec, neonacist kojeg je premijer Plenković pozvao na svoj božićni domjenak.

Bujanec je 2016. godinu utrošio huškajući istomišljenike na ideološke neprijatelje. Svojom emisijom i dalje zagađuje medijski prostor, a ta se Bujica prelila i na ulice. Organizirao je skup na kojem su se urlali ustaški pozdravi, a proslavio se darivanjem četničke šajkače.

Na četvrtom mjestu sa 4.400 glasova je kardinal Bozanić. Kardinal je od svih zala u Hrvatskoj za najveće proglasio – medije. Štoviše, ustvrdio je da su u službi samog Nečastivog. Osim medija Bozanić je 2016. godinu utrošio proganjajući nepostojeće komuniste. Studentsku pobunu na Filozofskom fakultetu proglasio je duhom komunističke diktature.

Peto mjesto drži Tomislav Karamarko, bivši i na sreću pomalo zaboravljeni predsjednik HDZ-a, koji je u očajničkom pokušaju da se spasi od izglasavanja nepovjerenja u Saboru srušio je svoju vlastitu Vladu.

Šesto i sedmo mjesto zauzeo je bračni par Orešković, čitateljima Indexa Sanja Orešković je neomiljenija od bivšeg premijera. Poredak ostalih negativaca pogledajte u anketi ispod.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.