Pokrenut postupak protiv Plenkovića zbog policijskog glisera. On: Smiješno

Screenshot: N1

Premijer Andrej Plenković dao je izjavu tijekom posjeta Varaždinskoj županiji. Osvrnuo se na nove mjere.

"Sada su okolnosti drugačije, ovo minimalno smanjenje koje će ići maksimalno do 10 posto, mislim da će ovo biti nosivo za sve - i za kućanstva i gospodarstva i institucije - a pritom smo uvijek vodili računa o najranjivijima. Mislim da je paket itekako dobro izbalansiran", rekao je Plenković, piše N1.

Upitan hoće li se od 1. travnja još smanjivati subvencije, odgovorio je: "Morate pustiti da imamo nešto reći za šest mjeseci. Nastojat ćemo se vratiti u jednom trenutku na tržišne okolnosti, nije realno da desetljećima živimo na sustavu subvencija."

"Ovakva minimalna postupnost u povećanju ne bi trebala dovesti ni do kakvih šokova i naglih poremećaja, mislim da će biti podnošljivo za sve gospodarske subjekte", dodao je.

O ubojstvu žene u Zagrebu: Zgrožen sam

Osvrnuo se i na novi slučaj femicida u Hrvatskoj - jučerašnje ubojstvo žene u zagrebačkom Sopotu koje je počinio njezin bivši partner.

"To je nas sve skupa zgrozilo, osuđujemo svako kazneno djelo teškog ubojstva. Mislim da nijedna vlada nije napravila toliko kad je riječ o zakonskom okviru.

Provedba u ovom konkretnom slučaju je na sucima, mi nemamo utjecaj na to što će suci učiniti u pojedinom slučaju. Svaki ovakav slučaj je signal onima koji donose odluke u pojedinim životnim situacijama koliko je važno biti oprezan i strog kako bi se prevenirale ovakve situacije", komentirao je Plenković.

O vožnji policijskim gliserom: Kako drugačije da štićena osoba ide na otok?

Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa je nakon letova Milanovića helikopterom pokrenulo i postupak protiv Plenkovića - zbog glisera. Podsjetimo, Plenković je više desetaka puta tijekom svojih premijerskih mandata koristio policijski gliser za odlazak na Hvar i Brač kod rodbine.

"To je, moram priznati, smiješno. Ja se nadam da su otvorili i za Milanovića, jer ako su otvorili za nas, a za njega nisu, onda imamo ozbiljan problem. Mi smo bili 28 puta u 8 godina. Kako drugačije da štićena osoba ide na otok?

To je puno drugačije od rastrošnosti, rasipnosti, nerazumnosti, pretjeranog korištenja vojnih resursa koji nisu namijenjeni za transport i promet štićenih osoba po Hrvatskoj i tu je taj nevjerojatan aspekt dvostrukih mjerila", rekao je premijer, prenosi N1.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.