Pola Zagreba nema tople vode, građani očajni: Nismo mogli djecu okupati prije škole

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

MNOGI Zagrepčani još od sinoć imaju problema s toplom vodom, a uzrok je puknuće vrelovoda na tri lokacije. 

>> Velik dio Zagreba bez tople vode, sad se pojavio problem i na zapadu grada

Video: Davor Puklavec/PIXSELL

Jedno od barem tri puknuća na vrelovodnoj mreži razlog je zbog kojih je većina Zagrepčana ostala bez tople vode. Problemi su počeli jučer navečer, a nastavili su se i danas. Bez tople vode među prvima su ostali stanovnici Novog Zagreba.

"Nema tople vode, nije je bilo ni jučer. Tako da evo, dan prije škole djecu nismo mogli normalno otuširati i okupati. Prebrisali smo djecu i to je to", za RTL je rekla jedna građanka.

Uz Novi Zagreb, sinoć je nestalo tople vode i u istočnom dijelu grada. I baš dok se njima oko podneva topla voda počela vraćala, zbog novog puknuća izgubili su je građani na zapadnom dijelu grada, u naseljima Gajnice, Malešnica, Špansko i Vrbani.

Iz HEP-a uvjeravaju da će brzo doći do normalizacije opskrbe.

"Očekujemo da ćemo to riješiti do sutrašnjeg dana. Znači sutra u jutarnjim satima bi se trebala ta sanacija završiti i potpuno bi se osposobila isporuka toplinske energije. Paralelno s time tražimo i druga puknuća kako bismo sve sredili", poručio je Jurica Brnas, rukovoditelj Odjela za eksploataciju HEP-Toplinarstva dodavši kako je uzrok problema starost cijevi i nesređena trenažna mreža. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.