Policajci koji su obranili Pahora od bombaša Zagajskog primili nagrade i 400 eura

SLOVENSKO Ministarstvo unutarnjih poslova priredilo je prijam za policajce koji su u petak sudjelovali u privođenju osumnjičenika Josipa Zagajskoga koji je pokušao aktivirati ručnu granatu na hrvatsko-slovenskom graničnom prelazu Dobova. Četvorici policajaca koji su sudjelovali u akciji privođenja bombaša premijer Borut Pahor je dodijelio medalje za izuzetnu hrabrost i požrtvovan rad.

Prvi je nagradu preuzeo 30-godišnji Aleš Cesar koji je ovladao hrvatskoga nasilnika u trenutku kad je ovaj iz džepa izvadio ručnu granatu i želio je aktivirati. Nekoliko trenutaka kasnije u pomoć su mu doskočila i trojica njegovih kolega policajaca Tomaž Krejan, Jurgen Racman i Milan Žalnik kojima su također uručene nagrade, prenosi Najdi.Si.

Policajci će dobiti novčanu nagradu od 400 eura

Premijer Pahor je u svojem obraćanju nagrađenim policajcima obećao i novčanu nagradu u iznosu od 400 eura što je prema policijskom pravilniku najveći mogući iznos nagrade. Pahor je obećao da će provjeriti je li moguće da zaslužni policajci dobiju i veće nagrade.

Da podsjetimo, u petak je hrvatski državljanin Josip Zagajski pokušao vlakom prijeći državnu granicu noseći sa sobom pet eksplozivnih naprava s kojima je, kako se pretpostavlja, želio izvršiti atentat na slovenskog premijera Boruta Pahora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.