POSLJEDNJI UDAR ZIME Danas kiša, a sutra veliko zahlađenje. Snijega bi moglo biti i na obali

Foto: Igor Kralj/ Pixsell

IAKO smo već debelo zašli u treći mjesec, a kalendarski sljedeći tjedan ulazimo i u proljeće, zima će nam još jednom pokazati zube. Danas tako u većini zemlje neumorno pada kiša dok se temperature kreću značajno iznad nule. U većini zemlje temperatura se kreće oko deset stupnjeva, a slično će biti i u popodnevnim satima.

U gorju se očekuje da bi se kiša u poslijepodnevnim satima mogla pretvoriti u snijeg, uglavnom u predjelima iznad 900 metara, piše HRT. Snježna granica s jačim će se zahladnjenjem poslijepodne brzo spuštati. Budući da će se snijeg u početku topiti, past će većinom između 5 i 20 cm.

U nedjelju će na Jadranu ipak kiše biti manje, posebice na sjeveru, a bit će i duljih sunčanih razdoblja. Početak tjedna bit će i dalje promjenljiv, pri čemu će oborine biti češće u ponedjeljak kada na sjevernome dijelu može biti i susnježice i snijega uz jaku, ponegdje i olujnu buru. Temperatura u znatnijem padu, najprije na sjeveru, a zatim u utorak i u Dalmaciji. Za sutra se čak očekuje paljenje crvenog alarma na Kvarneru zbog jakih udara bure.



U unutrašnjosti od nedjelje pravo zimsko vrijeme. Povremeno će biti snijega, posebice u noći s nedjelje na ponedjeljak i u ponedjeljak. Dojam hladnoće pojačavat će i povremeno umjeren, u gorju i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

Iako se radi o izračunu numeričkog modela ALADIN, pa je kao takvu treba uzeti s rezervom, DHMZ-ova trodnevna prognoza predviđa da bi u mnogim gradovima mogao padati snijeg te da će se temperature kretati oko nule što je za desetak stupnjeva manje nego danas.



Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.