Proslave pravoslavnog Badnjaka u Vukovarsko-srijemskoj županiji narušili brojni incidenti

POLICIJSKA uprava Vukovarsko-srijemske županije priopćila je kako je za vrijeme održavanja vjerskog obreda paljenja badnjaka uoči proslave pravoslavnog Božića zabilježeno nekoliko slučajeva remećenja javnog reda i mira.

Tijekom održavanja obreda u vukovarskom prigradskom naselju Mirkovci trojica mladića u dobi od 16, 18 i 24 godine javni red i mir narušavali su fotografiranjem sa zastavom Republike Srbije, a u isto vrijeme 18-godišnjak je na glavi nosio crnu beretku s amblemom dvoglavog orla. Maloljetni 16-godišnjak je pak bio odjeven u maskirni kombinezon "ukrašen" s istim grbom i natpisom "Vojska Republike Srpske Krajine".

U Borovu dva su mještana, stara 23 i 30 godina, za vrijeme vožnje u osobnom automobilu na glavi također nosili crne beretke s dvoglavim orlom, a njihov 17-godišnji sumještanin nosio je crvenu beretku s istim grbom.

Za vrijeme paljenja Badnjaka jučer su, također u Borovu,  i i dva Vukovarca, u dobi od 19 i 29 godina, kao i trojica Borovčana, stara 16, 23 i 25  godina, narušavala javni red i mir nošenjem zastave Republike Srbije, a 29-godišnjak sa sobom je imao pištolj marke "Crvena zastavaM 57 TT"

Protiv svih počinitelja  policija podigla je prekršajne prijave zbog narušavanja javnog reda i mira, a 29-godišnjak je prijavu "zaradio" i zbog kršenja zakona o javnom okupljanju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.