SDP-ovci glasali protiv Tomaševićevog dokumenta. Peternel: Izađimo zajedno van

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Zagrebačka Gradska skupština prihvatila je izvješće gradonačelnika Tomislava Tomaševića o poduzetim aktivnostima u svrhu realizacije projekta energane, ali mu podršku nije dao koalicijski partner SDP koji je od gradonačelnika zatražio da nadopuni dokument.

Klub SDP-a u veljači je na dnevni red sjednice uputio zaključak, koji je i prihvaćen, u kojem se od Tomaševića tražilo da u roku od 120 dana izvijesti Skupštinu o poduzetim aktivnostima za izgradnju energane. Naveli su tada da podržavaju izgradnju Centra za gospodarenje otpadom u Resniku, ali traže cjelovito rješenje i izgradnju energane u kojoj bi se ostatak otpada iskoristio za proizvodnju toplinske energije.

"Izvješće gradonačelnika je manjkavo i nepotpuno te nije odgovorilo na zahtjev Gradske skupštine sadržan u zaključku koji je Skupština usvojila na prijedlog SDP-a", mišljenja su SDP-ovci koji su zatražili od gradonačelnika da povuče i nadopuni dokument.

Tomašević odbio povući izvješće

"SDP će se nastaviti zalagati za brzu uspostavu Centra za ponovnu uporabu i energane. Nedopustivo je da Zagreb u 21. stoljeću nema učinkovit i cjelovit sustav gospodarenja otpadom", poručio je SDP-ov predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović.

"Izađimo zajedno van, srušimo kvorum i na taj način vam pružamo ruku", poručio je SDP-ovcima nestranački potpredsjednik Gradske skupštine Igor Peternel, a Klisović mu je odgovorio da ne ruše koaliciju, već malo motiviraju i pritišću partnera da bolje odradi posao.

Gradonačelnik Tomašević poručio im je da će se potruditi da to izvješće za tri mjeseca bude bolje, ali povlačiti izvješće neće. "A potpredsjedniku Peternelu poručujem da prvo riješi nered u svojoj kući, a onda daje savjete drugima", rekao je Tomašević. 

Gradska skupština prihvatila je i izvješće gradonačelnika o poduzetim aktivnostima radi uspostave centra za ponovnu uporabu. Prihvaćen je i zaključak o kupnji 1300 stanova u naselju Novi Jelkovec u Sesvetama koje Grad Zagreb kupuje od Zagrebačkog holdinga. 

Tri dosad neimenovana parka dobila ime

Zastupnici su prihvatili i Sporazum o suradnji Grada Zagreba i Metropolitanske općine Istanbula kojim gradonačelnici Zagreba i Istanbula iskazuju namjeru nastavka dosadašnje suradnje. Gradska skupština prihvatila je i da se neimenovani park u Trnju, smješten sjeverozapadno od križanja Ulice grada Vukovara i Miramarske ceste, imenuje Parkom Drage Galića, u spomen na tog arhitekta.

Neimenovani park u Gradskoj četvrti Donji grad, smješten sjeverno od Ulice Isidora Kršnjavoga, dobiva ime Park Josipa Vanište, u spomen na tog slikara, književnika, ilustratora i grafičara. Neimenovani park na Trešnjevci - jug, smješten južno od Albaharijeve ulice, dobiva ime Park Mirjane Gross, u spomen na tu povjesničarku. 

Prvo zasjedanje zagrebačke Gradske skupštine nakon ljetne stanke počelo je jutros u devet sati, a završeno je navečer.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.