Skandal u Makarskoj: Jaca otvara radove na lukobranu pod istragom Uskoka

PREMIJERKA Jadranka Kosor sutra ima prilično sadržajan raspored. Na dnevnom redu su, kako to već biva mjesec i nešto prije izbora, kamen temeljci i otvaranja. U Makarskoj će boraviti na Danu Grada, poslije će posjetiti Imotski, gdje će je dočekati gnjevni radnici Vodoprivrede i Trimota. Vjerojatno joj neće biti ugodno.

Grad izdao potvrdu da je plaćen doprinos, a Novak lobira za neplaćanje?!

Kao prvi događaj u bogatom Jacinom itinereru najavljeno je polaganje kamen temeljca za izgradnju lukobrana u makarskoj luci. Radi se o pravom skandalu s obzirom da se projekt nalazi pod istragom Uskoka.

Kao što je Index već pisao, Grad Makarska izdao je lažnu potvrdu da je Lučka uprava, investitor projekta, platila komunalni doprinos od 600 tisuća kuna. Blamaža se otkrila na sjednici Gradskog vijeća, kada je zamjenik makarskog gradonačelnika Ante Novak predložio da se Lučka uprava oslobodi plaćanja doprinosa. Zašto da se oslobodi ako su već platili?

Poznata makarska zviždačica Maja Mileta prijavila je ovaj slučaj Uskoku, a i sutra kani dočekati premijerku kako bi je upozorila da stvari s lukobranom nisu čiste.

Ploče sumnjive, a Stupica nije?!

Izgradnju lukobrana inače financira županijska Lučka uprava, koju vode tajnik splitskog HDZ-a Domagoj Maroević te predsjednik Nacionalnog odbora Mladeži HDZ-a Ante Mihanović.

Materijal koji bi trebao biti upotrebljen za izgradnju lukobrana potječe iz probijenog tunela Stupica, o čemu je Index već pisao.

Probijanje žive stijene umjesto uklanjanja gromade od nekoliko stotina tona, neodoljivo podsjeća na slučaj Odmorište Ploče koji je u istražni zatvor na kraće vrijeme spremio bivše članove Uprave HAC-a Juricu Prskala i Marija Lovrinčevića.

Kalmeta čist, a u resoru afera do afere?!

Uskoku je bilo sumnjivo što se bušilo brdo za odmorište. Materijal je prebačen u luku Ploče. Premda je Index obavijestio glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića da će se ista stvar kao sa Pločama dogoditi i sa Stupicom, Državno odvjetništvo nije ništa poduzelo. Ne čudi to ako znamo da iza projekta stoji ministar Božidar Kalmeta osobno. Unatoč silnim aferama u resoru, ništa mu se loše nije dogodilo.

Nejasno je kako je premijerkin protokol propustio aferu oko makarskog lukobrana. Jaca je tako dovedena u neugodnu situaciju da usred predizborne kampanje otvara radove na objektu koji je predmet istrage Uskoka. A forte kampanje je borba protiv kriminala...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.