Stan u kojem je živio Frka-Petešić ilegalno je iznajmljivala supruga veleposlanika

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell, Google maps

SUPRUGA hrvatskog veleposlanika u Alžiru Ilije Želalića najmanje je četiri godine stan od 140 kvadrata u zagrebačkoj Dubravi iznajmljivala a da to nije prijavila gradskom uredu za turizam, turističkoj zajednici te poreznoj upravi, na što je obvezuje zakon, objavio je Telegram dodajući da je Hermina Cebović Želalić neprijavljenim iznajmljivanjem napravila najmanje tri prekršaja za koje propisane kazne nisu male.

Kod nje je godinama živio i bio prijavljen Zvonimir Frka-Petešić prije nego što se prijavio u Salima na Dugom Otoku kako bi dobio državni stan u centru Zagreba.

Podsjetimo, Frka-Petešić je rekao da je on do 2017. bio prijavljen kod prijatelja u Dubravi.

Frka-Petešić je nedavno novinarima rekao da je on ondje prebivao sa svojom obitelji u čistom prijateljskom aranžmanu. Dakle, ne u odnosu najmoprimca i najmodavca.

Tko je suprug žene kod koje je Plenkovićev šef ureda živio besplatno?

Želalić je dugogodišnji djelatnik Ministarstva vanjskih poslova, još od 1993. godine. 2018. godine, dok je Frka-Petešić bio šef Plenkovićevog ureda, postaje veleposlanik te sa suprugom odlazi u hrvatsku rezidenciju u Alžiru.

Prije toga je radio kao savjetnik u veleposlanstvu u Rimu, a prije je bio i konzul u SAD-u, dok je veleposlanica bila Kolinda Grabar-Kitarović. Konačno je postao veleposlanik nakon što je besplatno kod sebe u Dubravi smjestio obitelj predstojnika Ureda premijera.

"Karijerni put veleposlanika Želalića nema nikakve veze sa šefom Plenkovićeva Ureda"

"Slijedom pojave netočnih natpisa u medijima vezano uz karijerni put g. Ilije Želalića, napominjemo kako karijerni put i imenovanje veleposlanikom g. Želalića nemaju nikakve veze s predstojnikom ureda predsjednika Vlade g. Frka-Petešićem.

Veleposlanik RH u Alžirskoj Narodnoj Demokratskoj Republici Ilija Želalić započeo je diplomatsku karijeru 1993. godine u Veleposlanstvu RH u Alžiru na mjestu savjetnika, a između ostalog obnašao je i dužnost Generalnog konzula u Los Angelesu od 2010. do 2013. godine.

Veleposlanik Želalić karijerni je diplomat u Službi vanjskih poslova, a od strane MVEP-a za veleposlanika u Alžiru predložen je 2018. godine u redovnom postupku, u kojem ni na koji način nije sudjelovao g. Frka-Petešić", još u siječnju je priopćilo Ministarstvo vanjskih poslova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.