Starbucks u Saudijskoj Arabiji ženama zabranio ulaz zbog srušene pregrade između muškog i ženskog dijela

Foto: Index

KORISNICI društvenih mreža pozivaju na bojkot svjetskoga lanca kafeterija Sturbucksa, jer je nedavno, nakon što se srušila pregrada koja odvaja ženski od muškog dijela lokala u Rijadu, ulazak u njega ženama zabranjen.

Jedna je ogorčena klijentica na Twitter postavila fotografiju vrata lokala s obaviješću posjetiteljima u kojoj na engleskom i arapskom stoji: "Molimo dame da ne ulaze u lokal te da po narudžbu pošalju svog vozača". Treba podsjetiti da ženama u Saudijskoj Arabiji upravljanje automobilom nije dopušteno.

Obavijest je postavljena nakon što se u kafiću srušila drvena pregrada koja je odvajala prostor namijenjen muškarcima i dio za žene.

Uprava tvrtke svoju je odluku objasnila u priopćenju objavljenom u američkom časopisu Cosmopolitan. U njemu stoji: "Starbucks u Saudijskoj Arabiji poštuje lokalne običaje, zbog čega su lokali odvojeni ulazima za obitelji, za žene i za muškarce. Ubrzano radimo na obnovi kafeterije u četvrti Džarir kako bismo i dalje mogli ugošćavati svoje klijente u skladu s lokalnim običajima."

Američki lanac kafeterija ne pridržava se načela što su ih 2011. donijeli Ujedinjeni narodi. U skladu s njima tvrtkama se preporučuje da u svim zemljama u kojima posluju poštuju jednakost spolova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.