KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

ANKETA Slažete li se sa zatvaranjem teretana u Splitsko-dalmatinskoj županiji?

Foto: Ivo Cagalj/Pixsell

JUČERAŠNJA odluka stožera, kako onog županijskog tako i nacionalnog, o zatvaranju teretana i fitness centara u Splitsko-dalmatinskoj županiji, izazvala je brojne polemike u javnosti. 

Podsjetimo, jučer je Županijski stožer Splitsko-dalmatinske županije zatražio, a Nacionalni stožer na čelu s Davorom Božinovićem ekspresno odobrio, 14-dnevnu zabranu rada teretana i fitness centara. Jedini argument koji su stožeri iznijeli za ovu zabranu je tvrdnja da je nekoliko teretana, odnosno fitness centara u toj županiji detektirano kao izvorišta zaraze koronavirusom.

>> Ovo je popis novih drastičnih mjera u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Beroš: Odluka nije donesena naprečac

Zatvaranje teretana jučer je kratko komentirao i ministar zdravstva Vili Beroš. 

"Odluka lokalnog županijskog stožera nije donesena naprečac, oni imaju sve podatke koje u ovom trenutku ne znam, ali znam da smo komunicirali da je riječ o četiri teretane, odnosno fitness centra u različitim gradovima gdje je epidemiološka služba detektirala novooboljele. Nakon mnogih razgovora i pitanja donijeli su taj zaključak", rekao je Beroš novinarima pred Banskim dvorima.

Posve očekivano, potpuna zabrana rada teretana i fitness centara, u kojima ljudi vježbaju i tako postaju zdraviji i otporniji na bolesti, izazvala je burne reakcije u javnosti. 

"Nemaju dokaza da su teretane žarišta i odmah su nas zatvorili"

"Nisu zatvorili kafiće ni restorane, iako su otkrili žarišta na proslavama krštenja, svadbi...  A ovdje nemaju baš nikakvog dokaza da su teretane žarišta i odmah su nas zatvorili", rekao je za televiziju N1 jedan vlasnik teretane u Splitu.

>> Vlasnik zatvorene teretane u Splitu: Ova teretana hrani 20 obitelji. Što ćemo sada?

"Ovo je neutemeljena mjera koja ne može zaživjeti. Svatko se mogao zaraziti negdje drugdje i onda doći u teretanu. Nema baš nikakvog dokaza da je bilo koja teretana žarište", ustvrdio je pa se zapitao: "Ova teretana hrani 20 obitelji. Što ćemo sada?".

Što vi mislite o zatvaranju teretana i fitness centara? Recite nam u anketi!

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa kako bismo smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost vlastitih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.