Detalji zločina u Zagrebu. Ubojica žene nedavno uhićen zbog obiteljskog nasilja

Foto: Index

Objavljeni su detalji zločina koji se dogodio danas u zagrebačkom naselju Sopot. Podsjetimo, u zgradi je pronađena ubijena žena, dok je muškarac, koji je počinio samoubojstvo, pronađen u automobilu na ulazu u zgradu.

 
 

71-godišnjak je oko 15 sati stigao u Zemljakovu ulicu i uputio se pred zgradu u čijem je hodniku iz vatrenog oružja ubio 60-godišnju žensku osobu. Očevid na dvije lokacije još traje, a policija je ogradila auto.

Nedavno bio prijavljen za obiteljsko nasilje, sud mu odredio zabranu približavanja

Reporter Dnevnika Nove TV doznao je da je riječ o obiteljskom nasilju te je razgovarao sa stanovnicima Sopota. Prema riječima susjeda, muškarac i žena su bivši supružnici.

Novinar je izvijestio kako je policija prema muškarcu postupala 23. kolovoza, kada su ga prijavili za obiteljsko nasilje. Traženo je određivanje istražnog zatvora, no sud mu je izrekao tek mjeru zabrane približavanja. 

"Rastavljeni su oko 10 godina"

"Nemam uopće riječi za to, uzmite da je netko moj, tvoj, vaš", rekao je jedan od građana. "Naravno da je strašno, baš neugodan osjećaj jako", dodala je stanovnica Sopota.

"Navodno je muž ubio ženu, a ja je poznajem. I njega, ali nju više poznajem. Rastavljeni su bili oko 10 ili 15 godina", rekao je jedan muškarac.

S obzirom na to da ovom muškarcu to nije prvi nasilni čin, postavlja se pitanje što su sudovi i centri za socijalnu skrb u ovom slučaju radili. Očevidom bi se trebalo utvrditi što je bilo okidač ovog zločina.

"Ubio ju je ispred lifta i ostavio"

"Mislim da sam čula neki udarac, a možda je i bio pucanj, ali imala sam jako pojačanu televiziju pa ne mogu sa sigurnošću reći. Na kraju nije dugo prošlo da mi je policija zvonila na vrata i pitala me jesam li čula pucanj. Mislim da su zvonili svima u stubištu. Zamislite, ubojica je našu susjedu ubio ispred lifta i ostavio...

Prestrašno i preužasno. Neko vrijeme već tog čovjeka, za kojeg pričaju po ulici da joj je presudio, nisam vidjela, a ni nju o njemu ništa pitala nisam jer nije ni pristojno. Ne znam ni jesu li bili u vezi ili samo prijatelji. Ona je bila divna osoba, ali kao da je proteklih mjeseci živjela u nekoj patnji te je djelovala tužno", rekla je jedna susjeda iz zgrade za Jutarnji list.

"Čuli smo da je prijavljen za obiteljsko nasilje"

Druga susjeda navodi da je muškarac došao nešto prije 15 sati autom pred zgradu i ušao unutra.

"Je li on nju dočekao na ulazu u zgradu ili dok je izlazila iz stana, ne znam. Šokirana sam. Njega duže nismo vidjeli, ali smo čuli da je 23. kolovoza već bio prijavljen za obiteljsko nasilje i da ga je upravo naša draga susjeda prijavila jer više s njime nije mogla od maltretiranja", ispričala je druga susjeda za Jutarnji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.