Tinejdžere u Australiji oluja odnijela na daskama za veslanje. Našli ih u vojnoj bazi

ČETIRI tinejdžera pronađena su živa na otoku u jugozapadnoj Australiji u utorak, nakon što su noć proveli u nemirnim vodama plutajući oko 30 kilometara, priopćile su lokalne vlasti.

U objavi na Twitteru policija Viktorije je rekla da je skupina od dva 18-godišnjaka i dvije djevojke u dobi od 18 i 19 godina u ponedjeljak krenula iz grada Rosebuda na dvije daske za veslanje prije nego što su ih uhvatili olujni vjetrovi koji su ih gurnuli u zaljev Port Philip.

"Nesposobni oduprijeti se naletima vjetra, plutali su s plimom i stigli na otok Swan, vojnu bazu za obuku na suprotnoj strani zaljeva, oko 2 sata ujutro", rekla je policija.

Lociralo ih osiguranje

"Promrzli i dezorijentirani, našli su utočište u kolibi. Kad je sunce izašlo, lutali su otokom i lociralo ih je osiguranje", izvijestila je policija te su dodali da su potom prebačeni u bolnicu.

Načelnik policije Victorije Terence Rowlands rekao je da je skupinu pronašao lokalac dok je obavljao svoj redovni jutarnji obilazak plaže. Nazvao je to "apsolutno fantastičnim ishodom" dodajući da je policija bila ozbiljno zabrinuta za sigurnost skupine.

Jack Shi, otac jednog tinejdžera, rekao je novinarima da je "vrlo sretan" i da mu je "laknulo" što su pronađeni. "Naša su djeca pronađena i vrlo smo sretni zbog toga", rekao je. "To je veliko olakšanje, bili smo zaista očajni."

Pročitajte više