Trump o prosvjednicima koji ruše spomenike: Stavite te životinje u zatvore

Foto: EPA

AMERIČKI predsjednik Donald Trump je skupinu prosvjednika nazvao životinjama, pozvavši snage sigurnosti da ih pritvore zbog uništavanja imovine. 

"Stavite te životinje u zatvore, sad", napisao je američki predsjednik u ranoj objavi na Twitteru uz koju je priložio snimku rušenja nepoznatog spomenika, navodno u Portlandu. 

Republikanski predsjednik sebe predstavlja kandidatom zakona i reda, nakon ljeta obilježenog prosvjedima protiv policijske brutalnosti i rasizma koji su često završili nasiljem i uništavanjem imovine. 

Trump je prosvjednicima posvetio više objava na Twitteru, prozvavši ih "antifa radikalima" i pozivajući FBI da ih pritvori. 

Kasnije je na svom profilu na toj društvenoj mreži napisao kako su "Kalifornija i New York otišli kvragu" i pozvao birače da odaberu njega na izborima 3. studenoga. 

Trump danas ide u posjet Floridi

Republikanski predsjednik nastavlja svoju političku kampanju posjetom Floridi, jednoj od saveznih država ključnih za konačnog pobjednika u nadolazećim izborima. To je prvi Trumpov politički skup otkako se izliječio od koronavirusa. 

Za to je dobio dopuštenje svog liječnika, no prema javnozdravstvenim uputama trebao bi još neko vrijeme provesti u izolaciji kako ne bi širio virus. 

U isto vrijeme njegov protukandidat Joe Biden posjećuje savezne države u kojima je Trump na izborima 2016. pobijedio Hillary Clinton, uključujući Ohio. No dok je Trump više koncentriran na velike političke skupove, Biden održava manja događanja, a troši znatno više sredstava na političke reklame. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.