U Sarajevu ubijen stranac. Riječ je o vođi švedskog narkokartela

U POSLIJEPODNEVNIM satima ispred marketa u sarajevskom naselju Bulevar dogodila se pucnjava. Iz MUP-a Kantona Sarajevo potvrdili su da su policijske ekipe izašle na teren na temelju zaprimljene dojave. Avaz piše kako je jedna osoba smrtno stradala, dok je druga ranjena. Na lokaciji pucnjave se nalazi tijelo koje je prekriveno plahtom.

Prema saznanjima Avaza, na mjesto događaja došle su dvije maskirane osobe sa sportskim torbama u kojim se nalazilo automatsko oružje. Dodaju kako napadači iza sebe nisu ostavili čahure, što sugerira da je riječ o profesionalcima. Avaz također piše da je ubijen švedski državljanin Harris Österdahl, dok je ranjena osoba državljanin BiH.

Nije poznato kojim povodom se nalazio u Sarajevu. Iz Avaza naglašavaju kako je Österdahl imao 30 godina, a u Švedskoj je bio vođa narkokartela i 2017. je osuđen na četiri godine zatvora zbog podmićivanja, prodavanja droge i kršenja Zakona o oružju.

Nije poznata težina ozljeda ranjenog muškarca

Klix.ba tvrdi kako se radi o ubojstvu iz zasjede i da su napadači u bijegu. Pišu da su dvojica napadača na biciklu osula rafalnu paljbu na muškarce koji su u trenutku napada bili u blizini prodajnog objekta, u kojem se u tom trenutku nalazilo nekoliko osoba.

Ozlijeđeni muškarac je prevezen na Univerzitetski klinički centar u Sarajevu, gdje će mu biti pružena liječnička pomoć. Zasad nije poznata težina njegovih ozljeda. Iz policije nisu htjeli govoriti o detaljima ubojstva.

Očevici su ispričali kako ubijeni nije živio u tom naselju i da je riječ o osobi koja je došla iz Švedske. Te informacije još nisu službeno potvrđene. U trenutku pucnjave na ulici je bio velik broj građana tako da je sreća što nije stradalo više ljudi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.