Ministarstvo potvrdilo: U trenutku nesreće Horvatinčićev je gliser bio tri godine neregistriran!

TOMISLAV HORVATINČIĆ vozio je neregistrirani gliser kada je njime udario u jedrilicu talijanskih državljana. Kako doznaje Novi list, tijekom istrage protiv Horvatinčića utvrđeno je kako je registracija Horvatinčićevog glisera istekla prije pune tri godine i otada se njima uopće nije smjelo isploviti na more.

Radi se o otkriću koje bi moglo predstavljati još jednu otegotnu okolnost u slučaju protiv Horvatinčića, kontroverznog poduzetnika koji se trenutno nalazi u šibenskom zatvoru s kaznenim prijavama za izazivanje pomorske nesreće sa smrtno stradalima i nepružanje pomoći.

Gliser je u Hrvatskom registru brodova zaveden kao jahta za iznajmljivanje te se prema Pomorskom zakoniku za istu svake godine mora obnoviti pregled kojim se utvrđuje ispravnost za plovidbu.

No, izvor blizak istrazi za Novi list je otkrio kako je godišnji pregled glisera "Santa Marina" napravljen 2008., što znači da je 2009. prestala valjanost svjedodžbe o sposobnosti jahte za plovidbu. Unatoč tome, ni Horvatinčića ni tvrtku "Santa Marina" u čijem je vlasništvu istoimeni gliser, a kojoj je predsjednikuprave Horvatinčić, nije za to zahvatila nikakva kazna.

I Ministarstvo potvrdilo da je gliser bio neregistriran!

I Ministarstvo mora potvrdilo je kako je gliser u trenutku nesreće bio neregistriran.

Vijeće Županijskog suda u Šibeniku odbilo je žalbu DORH-a na rješenje istražnog suca o određivanju jednomjesečnog pritvora Horvatinčiću. DORH se žalio jer je sudac Horvatinčiću odredio pritvor samo zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, a mogućnost ponavljanja djela nije uzeo u obzir. S obzirom da je žalba odbijena, Horvatinčić će vjerojatno biti pušten na slobodu čim budu ispitani svjedoci.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.