Upisi u srednje škole elektroničkim putem, ne mora se više dolaziti u škole

Ilustracija: Duško Marušić/Pixell

MINISTARSTVO znanosti i obrazovanja (MZO) donijet će danas Odluku o upisu u prvi razred srednje škole kojom se omogućuje dostava dokumentacije elektroničkim putem pa roditelji i učenici više ne moraju osobno dolaziti u škole.

Prijašnjih godina dokumentacija se dostavljala osobno, ove godine se može elektroničkim putem

"Za razliku od prethodnih godina, kada se dostava dokumentacije učenika provodila osobno, sada se daje mogućnost slanja dokumentacije elektroničkim putem čime se cijeli postupak modernizira i ubrzava, a roditeljima i učenicima omogućuje da ne moraju osobno dolaziti u škole", ističu iz Ministarstva u priopćenju.

Od sada će se tako prijavnice za upis, kao i dokumenti o ispunjavanju posebnih uvjeta za upis, moći dostaviti elektroničkim putem, a nakon objave konačnih ljestvica poretka kandidata 25. srpnja učenici ili roditelji odnosno skrbnici elektroničkim putem moći će dostaviti i upisnice, što do sada nije bilo moguće.

Objava konačnih ljestvica poretka kandidata ove godine iznimno je pomaknuta na 25. srpnja

Iz MZO podsjećaju da se upis učenika u I. razred srednje škole događa u specifičnim okolnostima - epidemije koronavirusa, štrajka, provedbe nastave na daljinu te završetka nastavne godine dvanaest dana kasnije u odnosu na prošlu zbog nadoknade nastave izgubljene u štrajku.

"Sve je to utjecalo na upisne rokove u Ljetnom upisnom roku, a oni su uvjetovani postupcima i tehničkim uvjetima tijekom elektroničkih prijava i upisa u srednje škole koji moraju biti takvi da svima daju jednake prilike. Objava konačnih ljestvica poretka kandidata ove godine iznimno je pomaknuta na 25. srpnja s obzirom na kasniji završetak nastavne godine, što je 12 dana kasnije u odnosu na prošlu godinu. Međutim, učenici i roditelji mogu sve obaviti elektronički – na daljinu", poručuju iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.