VIDEO Kosovski premijer pred novinarima krivo riješio matematičku jednadžbu

Screenshot: Facebook

Kosovski premijer Albin Kurti javno se ispričao učenicima jer je napravio pogrešku prilikom rješavanju matematičkog zadatka. 

"Hvala vam na toploj dobrodošlici u vašoj novoj školskoj zgradi. Ali moram reći da mi je sada drago što više nisam učenik, jer ne bih dobio prolaznu ocjenu", napisao je Kurti na Facebooku. Kurti se oglasio nakon što je snimka neuspješnog rješavanja zadatka postala viralna na društvenim mrežama. 

"Da sam razmišljao još trenutak, shvatio bih"

Na snimci se vidi kako kosovski premijer ležerno rješava matematičku jednadžbu na ploči tijekom otvorenja nove škole u Podujevu, na sjeveroistoku Kosova. Nakon što je Kurti samouvjereno završio matematičku jednadžbu, svi u prostoriji su zapljeskali, a pridružila se čak i ministrica obrazovanja Arbërie Nagavci.

Kryeministri Kurti tregon aftësi edhe ne lënden e matematikes👇

Kryeministri Kurti tregon aftësi edhe ne lënden e matematikes👇

Objavljuje Tv Llapi Video u Srijeda, 4. rujna 2024.

Međutim, Kurti je došao do pogrešnog rješenja. Njegovo rješenje je bilo x=5, a zapravo je trebalo biti x=0, piše Politico.

"Da sam razmišljao o tome još trenutak, shvatio bih da je točan odgovor x=0, ali u tom slučaju, mislim da ne bih imao hrabrosti da uzmem kredu i napišem točno rješenje. Ispričavam se. Rješenje te jednadžbe, kao što znate bolje od svog premijera, jest x=0", zaključio je Kurti. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.