UHLJEBISTAN

Vlasnik Boškinca o Plenkovićevom povećanju plaća: Taj tumor će nas sve progutati

Foto: Facebook

PODUZETNIK Boris Šuljić, vlasnik obiteljskog hotela, restorana i vinarije Boškinac, koji su oduševili i Anthony Bourdaina, na Facebooku je komentirao Plenkovićevu jučerašnju objavu da će svim državnim i javnim službenicima povećati plaće za 6,12 posto.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Plenković je izračunao da ih je tamo više, ovaj tumor će nas sve progutati

"Plenković će u predizbornoj godini našim novcima povećati plaće svim državnim službenicima za 6,12%, PDV neće smanjiti, upravnu reformu i racionalizaciju državnog, regionalnog i lokalnog aparata neće provesti, poreznu reformu i bitna rasterećenja za gospodarstvo neće provesti, pravosudnu reformu neće provesti, neće vratiti povjerenje i pravnu sigurnost među gospodarstvenike i među građane. Mirovinski i zdravstveni sustav neće reformirati, 72% moje plaće ide tim državnim sustavima, kada se liječim često idem privatno, a na mirovinu ne računam, javni servis mi nije bio saveznik nikada u mojih 35 godina poduzetništva.

On je dakle samo logičan pa je izračunao, tamo ih je više :) Našim novcima spašavati će propala i neodrživa javna poduzeća, kupovati će glasove po BiH , hraniti će partijski klijentelizam i ovaj tumor koji će nas svih jednom progutati. Isto bi to napravio i Bernardić . Nama ni jedni izbori neće pomoći. Nas ni jedna vlada neće izvući iz ove sveopće ekonomske i društvene rupe. Nama treba obvezujući građanski referendum o novom društvenom Sporazumu, kojeg će potpisati milijun građana i kojeg će na kraju morati potpisati sve partije. Referendum na kojem građani traže preciznu i neodgodivu provedbu svih važnih društvenih i ekonomskih reformi.

Dokidanje partijskog pseudokapitalizma i partijskih poduzetnika, uhljeba i svakog klijentelizma koji ih je tamo doveo i takvima učinio.Osudu korupcije na svim razinama od općinskih špelunki do salona Ustavnog suda,. Ovo predugo traje i nama nikakvi izbori nisu riješenje. Zemlja u kojoj ništarije preko noći postaju uglednici i moćnici, u kojoj nema zaštite za žrtve najgnusnijih zločina i u kojoj pravda ne sustiže prijestupnike, u kojoj se u javnim ustanovama ni spremačice ili hausmajstori ne mogu zaposliti bez partijske privole, u kojoj poduzetnici trpe nesrazmjeran pritisak u odnosu na globalnu konkurencij i moraju to trpjeti jer samo radom hrane svoje zaposlene i svoje obitelji.

Zemlja koju nerijetko u zemlji i u svijetu predstavljaju neobrazovani i nekompetentni ljudi bez ikakvog dostojanstva. Takva zanemarena, zapuštena, neambiciozna i nepravedna zemlja, zapuštenih građana nastavlja se i dalje iscrpljivati jalovim temama, histerizirati na 41. i 91. emotivno uzdizati svoje partijske idole, padati u ekstaze nakon Modrićevog gola i čekati iduću turističku sezonu. Nama nikakvi izbori ne mogu pomoći", napisao je Šuljić. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.