Vojni biskup: Žrtvu branitelja treba ugraditi u sve školske progame

Foto: Pixsell/Petar Glebov

VOJNI biskup mons. Jure Bogdan predvodio je u četvrtak na Dušni dan misu zadušnicu za sve poginule hrvatske branitelje u crkvi Sveta Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu.

Spomendan na vjerne mrtve nije komemoracija prožeta žalošću, rekao je mons. Bogdan dodavši kako je to dan sjećanja ispunjen nadom u ponovni susret.

Dodao je kako je "život bez vremenskih okvira i ograničenja najdublja težnja što je nosi ljudsko biće".

Obilježavajući spomen na vjerne mrtve u molitvama se sjećamo naših branitelja koji nisu više s nama, rekao je. Radosni smo što na njih i danas živi uspomena, na taj način, kako je rekao, oni i danas vole svoju domovinu.

"Ugradite njihovu žrtvu i ljubav u sve školske programe"


Pozvao je da se njihova ljubav i žrtva ugrade u sve školske programe kako bi mladež odrastala u ljubavi prema svom domu i domovini.

Ocijenio je da su devedesete godine prošloga stoljeća najbolje artikulirale dušu hrvatskog čovjeka te podsjetio kako su hrvatski branitelji odlazeći u obranu domovine znali da se mnogi od njih neće vratiti.

Prema kršćanskoj vjeri, ustvrdio je Bogdan, oni žive u nebu i nisu nas zaboravili. "Nisam te zaboravio iako se nisam vratio", naveo je mons. Bogdan zapis pisma majci sa spomenika braniteljima u Zaboku i dodao kako je žrtva hrvatskih branitelja omogućila život onima koji danas žive u Hrvatskoj.

Mise za poginule hrvatske branitelje služe se na Dušni dan u svim županijama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.