Vučić odbio Putinov poziv na summit: "Hvala mu, ali mi tada imamo važne goste"

Foto: EPA

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić potvrdio je kako je prije desetak dana primio poziv ruskog predsjednika Vladimira Putina da se pridruži summitu BRICS-a koji se od 22. do 24. listopada održava u Kazanu. 

Međutim, Vučić je napomenuo kako neće prisustvovati summitu jer će tada imati važne goste iz inozemstva. "Dobio sam vrlo ljubazan poziv da se pridružim BRICS-ovom summitu 23. i 24. listopada. Mi tada imamo važne goste iz inozemstva, ali ne bih sada govorio o tome", kazao je Vučić, prenosi Telegraf.

Vulin se jučer sastao s Putinom

"Polagano, imamo važnih i posjeta i dolazaka i odlazaka. O tome ćemo pričati oko 10. listopada. Bolje da vam ne govorim što sve imamo. Kako to klinci kažu - gužva u šesnaestercu. Hvala ljudima iz BRICS-a na pozivu i predsjedniku Putinu. Imamo i New York i već sada znam da ću imati razgovore s najmanje šest predsjednika i s najmanje sedam ili osam premijera na marginama sjednice Opće skupštine Ujedinjenih naroda", dodao je. 

Podsjetio je da Beograd 20. listopada obilježava 80 godina od oslobođenja. Najavio je kako će tada biti priređeni brojni programi i planovi. "Ne zaboravite da je 80. godišnjica oslobođenja Beograda 20. listopada i Crvena armija je ta koja je najvećim dijelom, uz pomoć naših snaga, oslobodila Beograd i donijela slobodu našoj zemlji", naveo je. 

Podsjetimo, potpredsjednik vlade Srbije i senator Republike Srpske Aleksandar Vulin jučer se sastao s Putinom u Vladivostoku. Ruski čelnik ga je tom prilikom zamolio da prenese njegove pozdrave Vučiću. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.