Zaposlenici HAC-a odbili podržati "mutne" direktore koji tvrde da Index širi laži!

MEĐU radnicima Sektora za održavanje Hrvatskih autocesta posljednjih dana kruži vrlo zanimljiva peticija. Direktor Sektora Stjepan Klarić i njegov zamjenik Željko Krapljan od radnika su zatražili da im svojim potpisima pruže podršku nakon što je na Indexu objavljen tekst pod naslovom "Zaposlenici HAC-a javno se odrekli korumpiranih direktora".

U navedenom smo tekstu prenijeli priopćenje koje smo dobili od zaposlenika HAC-ova Sektora za održavanje koji su se preko medija odlučili odreći svojih direktora za koje smatraju da ih svojim aferama sramote. Klarić i Krapljan vrlo su brzo reagirali te su potpisanog novinara prozvali da preko Indexa o njima širi laži u peticiji čije je potpisivanje organizirano u svih 19 tehničkih jedinica u HAC-u.

Neuspješno prisiljavali radnike da ih podrže

Radnike su Klarić i Krapljan tako pozvali da svojim potpisom osude tvrdnje koje su iznesene na Indexu i ograde se od njih, kao i da ustvrde kako oni nisu među nezadovoljnicima koji se direktora i njegova zamjenika javno odriču. Pokušaj Klarića i Krapljana da spase obraz neslavno je propao. Skupili su potpise tek stotinjak od oko 1.700 radnika, čime su zaposlenici HAC-a jasno pokazali što misle o ovom dvojcu, čija se imena vezuju uz brojne afere.

Klarić i Krapljan su, prepričavaju nam naši izvori, nakon što je na Indexu objavljen tekst u kojem ih se zaposlenici odriču, po firmi počeli provoditi pravu hajku na nezadovoljnike koji su ih usudili tako prozvati u javnosti. Pri tome su, vjeruju iz Nezavisnog cestarskog sindikata, mnoge radnike koji su im dali podršku zapravo prisilili da potpišu njihovu peticiju.

Očekuje se istraga Državnog inspektorata

Naime, u 15 tehničkih jedinica radnici su odbili potpisati njihovu peticiju, tako da su potpisi zapravo skupljani samo u četiri tehničke jedinice: Đakovo, Županja, Slavonski Brod i Zagvozd. U Županji je skupljeno 20, u Slavonskom Brodu 17, a u Đakovu sedam potpisa. Točnih podataka za Zagvozd zasad nema, ali tamo je navodno prikupljena većina potpisa (oko 80).

No, iz NCS-a smatraju da se ne radi o čistim poslovima. Zbog toga je sindikat protiv voditelja sve četiri tehničke jedinice u kojima su potpisi prikupljani podnio prijavu inspektorima rada u Državnom inspektoratu zbog prisiljavanja radnika da potpišu izjavu u kojoj daju podršku Klariću i Krapljanu. Podsjećamo, oba direktora pod istragom su Uskoka zbog navodne umiješanosti u aferu s namještanjem natječaja za kupnju cestovne opreme, o kojoj je Index prvi izvijestio javnost.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.