EuroNCAP na crash test izveo 14 noviteta: Pogledajte kako je prošao najzanimljiviji

Foto: EuroNCAP

NA popisu 14 noviteta u posljednjem ovogodišnjem krugu testiranja našao se i dugoiščekivani Volkswagenov novitet.

Pogađate, jedan od testiranih bio je Volkswagen ID. Buzz, moderna interpretacija kultnog Volkswagena koja sada donosi moderne tehnologije, simpatičan dizajn i dakako napredan električni pogon. Automobil je u crash testu stigao do pet zvjezdica i jednog od najboljih rezultata u ovom krugu testova. Postigao je 92% u zaštiti odraslih putnika, a 87 % u zaštiti djece putnika, ali i tek 60% kad je u pitanju zaštita ranjivih sudionika u prometu. 

 

Pritom ovo nije bio jedini električni model, a kamoli jedini zanimljiv. EuroNCAP je tako ugostio i Lucid Air, koji je po mnogima najozbiljniji rival Teslinom Model S i automobil s najboljim ubrzanjem u konkurenciji serijskih automobila. Nije razočarao, kao ni Mercedes GLC ili pak slabo poznati Maxus MIFA 9. Poslovično, u grupu najboljih ušao je luksuzni Lexus s novim RX. 

 

Spustimo li se na razinu dostupnijih modela, dolazimo i do onih s vrlo dobrim uspjehom. Ford Puma je ostvarila najlošiji rezultat u ovom krugu u pogledu zaštite odraslih putnika, a neznatno bolji su Peugeot 408 i vremešni VW Touran.