Ford Sierra se vraća, i to u spektakularnom izdanju

Foto: Vision148

JEDAN od najpopularnijih modela 1980-ih i trkačka legenda vraća se na scenu. 

Da, u pitanju je Ford Sierra, po mnogima jedan od najboljih modela Fordove europodružnice, koji se proslavio brutalnom verzijom u kojoj je prste imao i Cosworth. Sierra RS500 se sada vraća, ali ne u Fordovoj režiji. 

Restomod na scenu dovodi projekt Vision 148, a na modernizaciji pogona radit će Cosworth. Novo ime restomoda je Carbon Piranha, a iza njega ne stoji nikakav renomirani karoserist. Inicijativu pokreće Auto Vision Club, online udruženje zaljubljenika u automobile s članarinom već od 99 GBP. Najveći impuls za učlanjenje je, uz brojne klupske pogodnosti, mogućnost osvajanja glavne nagrade, a to je upravo ovaj automobil.  

 

Zasad se malo zna o automobilu. Osnova je originalni RS500, šasija broj 148. Automobil sada uz novi izgled dobiva i karbonsku karoseriju, dok novi dizajn potpisuje Yasid Design. Cilj je da nova Sierra ne teži preko 1000 kg. 

Bit će zadržan osnovni 2.0 turbo četiricilindraš, ali se očekuje kako će mu snaga biti podignuta stotinjak konja, odnosno na preko 300 KS. S obzirom na interes, ne bismo se čudili da Sierra dobije još nekoliko potomaka. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.