FOTO Mercedes otkrio izgled novih punionica i njihove lokacije

Foto: Mercedes

USKORO se otvaraju prve Mercedesove punionice za električna vozila.

Mercedes je otkrio dizajn novih punionica koje je već počeo graditi. Njegov plan je do kraja iduće godine izgraditi preko 2000 punionica. Prve se otvaraju već ove jeseni, a poznate su i lokacije Osim punionica u kineskom gradu Chengdu i u Atlanti u SAD-u, iz Mercedesa su potvrdili kako će jedna punionica biti otvorena i u Mannheimu u Njemačkoj. 

U Mercedesu najavljuju visoki luksuz na punionicama, a ponuda će, osim punjača, uključivati prostor za okrijepe, kao i odgovarajuće sanitarne čvorove. Punjače će moći koristiti i vlasnici električnih vozila drugih marki, ali će Mercedesovi korisnici imati dodatne privilegije, poput primjerice rezervacije punjača te pregleda statusa punjača u blizini.

Ugrađeni punjači nude snage punjenja do 400 kW, opcije su CCS1, CCS2, NACS i GB/T. Do 2030. godine Mercedes planira ugraditi 2000 punionica s oko 10.000 punjača. 

“Naš cilj je stvoriti infrastrukturu koja električnim vozilima nudi pouzdane i jednostavne mogućnosti punjenja”, rekao je Franz Reiner, izvršni direktor Mercedes-Benz Mobility AG-a. "Na ovaj način aktivno podupiremo transformaciju u električnu mobilnost. Mercedes-Benz High-Power Charging Networkom proširujemo globalne mogućnosti punjenja i postavljamo nove standarde u punjenju električnih vozila."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.