FOTO U Europu stigao novi jeftini kineski igrač. Dug je četiri metra, evo cijene

Foto: Dongfeng

Korporacija u državnom vlasništvu Dongfeng službeno je četvrti najveći kineski proizvođač automobila i, kako se očekivalo, ima mnogo veće ambicije u Europi od trenutnih "mrvica" kojima se pokušava dodvoriti zahtjevnoj klijenteli.

To podrazumijeva stabilnije poslovanje na Starom Kontinentu, a Kinezi su već u pregovorima s talijanskim vlastima oko izgradnje tvornice. U toj tvornici Dongfeng bi mogao proizvoditi automobile novog brenda Nammi, uključujući električni model Nammi Box. Zamišljen je kao rival Citroenu e-C3 i očekuje se da će imati pristupačnu cijenu. Štoviše, novi Nammi Box već je dostupan u pretprodaji u Norveškoj i Švicarskoj s početnom cijenom od 23.000 eura.

Dongfeng Nammi Box dugačak je 4.02 metra i opremljen jednim električnim motorom koji razvija 95 konjskih snaga. Baterija ima kapacitet od 42.3 kWh, a Kinezi su izračunali da maleni Nammi Box može prijeći do 310 kilometara s jednim punjenjem. Usporedbe radi, električni C3 nudi elektromotor od 113 KS, bateriju od 44 kW i autonomiju od 320 kilometara. Francuz je u ovoj konfiguraciji skuplji oko 1990 eura.

Unutrašnjost je presvučena kožom s neobičnim prošivima u dijamantnom dezenu, a ambijent je obogaćen 12-inčnim centralnim displejom i 5-inčnim ekranom u formi digitalne ploče. Neobična karakteristika interijera je modularnost prednjih sjedišta, koja se mogu u potpunosti ravno položiti, tako da se mogu koristiti kao improvizirani kreveti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.