Mercedes predstavlja SL u najluksuznijem Maybach izdanju

Foto: Mercedes

ZA razliku od aktualnih trendova Mercedes je ovaj put odlučio svoju najekskluzivniju liniju proširiti sportskim kabrioletom.

Punim imenom Mercedes Maybach SL 680 Monogram Series lako ćete prepoznati po obilju ekskluzivnih detalja. Vanjština automobila je tako "dorađena" kromom koji pronalazimo na okviru vjetrobrana, a istaknuti dijelovi su trokraka zvijezda, osvijetljena maska i prednja svjetla ukrašena detaljima u imitaciji ružičastog zlata. 

Kupci biraju jedan od dva koncepta shema boja, Red Ambience ili White Ambience. Podigne li se crni mekani krov, uočit ćete decentno ubačen uzorak Maybachovog logotipa. Tu su i posebne linije naplataka, kao i stražnji kraj oplemenjen novim svjetlima, odbojnikom i difuzorom na čijim rubovima su istaknuti ispušni topovi. 

 

Obilje luksuza i plemenitih materijala u kabini pritom ne iznenađuje, za razliku od onog ispod poklopca. Iako su mnogi očekivali V12, izbor je pao na pogon iz SL63 AMG verzije, odnosno 4.0 twin-turbo V8 s 585 KS. Pogon je na sve kotače, a mjenjač automatski s devet stupnjeva prijenosa. Spomenimo i zakretnu stražnju osovinu te maksimum pogona od 585 KS i 800 Nm. 

Da se ne bi stekao pogrešan dojam o ovom automobilu kao brutalnom snagatoru, spomenimo još neke detalje koji otkrivaju njegov karakter. Poboljšana je zvučna izolacija, ispušni sustav je tiši, a ovjes je podešen s naglaskom na udobnost, stoga ne čudi da je sprint do 100 km/h produljen na 4.1 sekundu, a maksimalac limitiran na 250 km/h. 

Cijena nije poznata, a prve isporuke se najavljuju za iduću godinu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.