Njemački političar traži porez od 2000 eura za vozače benzinaca i dizelaša

Foto: Shutterstock

U Njemačkoj je političar predložio uvođenje poreza na vozila s motorima s unutarnjim izgaranjem. Vozači bi trebali platiti 2000 eura poreza. Jasno je da to ne odgovara svima i pokreću se žestoke rasprave.

Trenutno se raspravlja o posebnom porezu na vozila koji bi trebali plaćati samo vlasnici motora s unutarnjim izgaranjem. Ljudi s električnim automobilima lako bi uštedjeli ovih 2000 eura. I još nešto: taj bi novac trebao koristiti upravo njima, pišu njemački mediji.

Cilj je iskoristiti novac za ponovno promoviranje e-mobilnosti

Prijedlog o uvođenju poreza dolazi od Borisa Palmera, bivšeg člana Zelenih. Zasigurno nije prvi put da gradonačelnik Tübingena privlači pozornost pikantnim izjavama, piše Fenix Magazin. U ovom slučaju on se zalaže za novi porez na vozila prema kojem bi građani morali platiti dodatnih 2000 eura ako kupe auto s motorom s unutarnjim izgaranjem. Ovaj porezni prihod trebao bi se uložiti u promicanje e-mobilnosti u Njemačkoj.

Ovi bi dodatni troškovi predstavljali značajno opterećenje za mnoge vozače, posebno one koji se oslanjaju na domet i fleksibilnost svojih motora s unutarnjim izgaranjem. 

"Pitanje može li ovaj korak doista unaprijediti prijelaz na mobilnost ostaje otvoreno, kao i reakcije pogođenih vozača i cijele industrije. Porez na vozila samo za motore s unutarnjim izgaranjem još je daleko", napominju njemački mediji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.