Čovjek na Instagramu ponudio rješenje za kompleksno i opasno raskrižje

Screenshot: Instagram

POGLEDAJTE kako je u nekoliko poteza optimizirao tijek prometa u ovom kompleksnom raskrižju. 

Loše izvedbe raskrižja nisu rijetkost ni na našim cestama. Loši projekti kod mnogih izazivaju nelagodu i strah u prolazu kroz raskrižje, a nerijetko takve izvedbe direktno utječu na protok prometa i samu sigurnost. 

Takve stvari vrlo uspješno ispravlja kreator sadržaja koji se na Instagramu nalazi iza profila Streetcraft. On putem konkretnih primjera nudi vlastita rješenja optimizacije prometnih čvorišta, ali i nekih drugih problema koji nerijetko nadilaze i sam promet ulazeći u problematiku urbanizma. 

 

Priloženi video daje primjer raskrižja s čikaških ulica koji prikazuje čvorište tri višetračnih raskrižja pod neobičnim kutevima. To rezultira sučeljavanjima s pravom prolaza pri velikoj brzini, što predstavlja povećani rizik od ozbiljnih sudara. Video čak prikazuje automobile koji voze biciklističkim stazama kako bi na silu prošli raskrižjem. Činjenica da je ta zloporaba uopće moguća dokaz je lošeg dizajna.

Rješenje nudi tako što će ukloniti jedan krak prometa, preoblikovati ceste i popuniti neiskorišteni prostor za oblikovanje protočnijih raskrižja. Ne zanemaruje ni sigurnost biciklističkog ili pješačkog prometa.

Pogledate li ostale prijedloge, uočit ćete svestranost autora i njegovu sklonost da doista popravi aktualne situacije na dobrobit većine. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.