U jednoj zemlji proda se više Ferrarija nego Citroena

Foto: Citroen

U prvom kvartalu ove godine Citroen je prodao tek 87 novih automobila. 

Vjerovali ili ne, ovdje nije u pitanju nikakvo ekstremno bogato tržište. Radi se o Australiji, gdje je Citroen trenutno marka s najduljom prisutnošću bez prekida. Citroen je u Australiju stigao 1923. godine i od tada je neprekidno prisutan. 

Sad se stvari mijenjaju, a pod pritiskom profitabilnosti srušit će se još jedan rekord. Naime, Citroen će od 1. studenog ove godine prestati zaprimati narudžbe za nove automobile na cijelom tržištu Australije. 

Nimalo čudno s obzirom na to da je Citroen u Australiji posljednjih nekoliko godina uspijevao godišnje prodati dvjestotinjak vozila. I gama je osjetno oskudnija nego u Europi, pa se tako Australcima nude tek četiri modela. To su stari C3, C4, C5 Aircross i C5 X.

Prema podacima Car Experta, francuska marka je rekordnu prodaju imala 2007. godine s 3803 prodana primjerka. Ove godine Citroen je prodao tek 87 automobila. Ispred su egzotične marke poput Ferrarija sa 113 prodanih primjeraka, Bentleyja sa 102 i Maseratija s 200 primjeraka. Jedine marke s lošijom prodajom su McLaren s 41 prodanim vozilom i Rolls-Royce, koji je uspio prodati 26 automobila. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.