VIDEO Revolucija iz Kine: Pogledajte automatsko bočno parkiranje

NOVO iznenađenje dolazi nam iz Kine. 

Za njega se pobrinuo IM Motors koji je predstavio prototip opremljen inovativnim tehnologijama. Iako se automobili već neko vrijeme opremaju više-manje učinkovitim sustavima za autonomno parkiranje, najnovija tehnologija kineske tvrtke predstavlja značajan iskorak. 

Osim što se ovdje ne koriste rješenja poput ugradnje dodatnog (petog) kotača ili zakretanja svih kotača za 180 stupnjeva, IM Motors je svoju tehnologiju spojio s autonomnim upravljanjem. Kao što pokazuje kratki videoisječak, nakon izlaska suvozača vozač zadaje komandu za bočno parkiranje i vozilo potom automatski "kliže“ u stranu. 

Pritom su prednji kotači većim dijelom već zakrenuti, dok se stražnji zakreću u suprotnom smjeru. Svemu dodajte elektromotore koji prednje kotače okreću naprijed, a stražnje u suprotnom smjeru, a epilog je bočno pomicanje vozila u prostoru. Mnogi će se nakon ovoga pitati jesu li dani normalnog paralelnog parkiranja odbrojeni. 

Zasad je nepoznato radi li se o novom modelu ili je tvrtka za test novih tehnologija koristila aktualni model, električnu limuzinu L6 koja je već iznenadila svijet svojim karakteristikama. Također, iz tvrtke zasad nemaju komentara o mogućnostima komercijalizacije nove tehnologije. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.