VIDEO Zapalio se Teslin kamion. Golemu bateriju vatrogasci su gasili više od 15 sati

Foto: YouTube

Međudržavna cesta 80 u sjevernoj Kaliforniji satima je bila zatvorena nakon što je izbio požar goleme baterije Teslinog električnog kamiona Semi, javlja CBS News.

Sve je počelo kada je kamion sletio s ceste i zabio se u drveće u ponedjeljak oko 3 sata ujutro kod Sacramenta. Gašenje požara trajalo je satima, a ugašen je tek oko 19:30, nakon čega je cesta ponovno otvorena. Brojni vozači zapeli su u koloni i satima čekali da se cesta otvori.

Dylan Khoo, analitičar industrije električnih vozila, rekao je da je baterija u Semiju najmanje 10 puta veća od one u Teslinom Modelu 1 ili 3. "Ta baterija ispušta puno više otrovnih plinova. Gori puno dulje i puno ju je teže ugasiti", rekao je Khoo.

Dodao je da je uobičajeni postupak u ovakvim situacijama pustiti bateriju da sama izgori, što može potrajati prilično dugo s obzirom na njezinu veličinu.

Nakon ovog incidenta te onog koji se dogodio u srpnju na I-15, republikanski zakonodavci pozvali su guvernera Gavina Newsoma da odgodi strategiju zabrane svih kamiona osim električnih do 2045. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.