Ova serija je u samo nekoliko dana postala jedna od najgledanijih na Netflixu ikada

Foto: Netflix

KRAJEM rujna na Netflix je stigla dugoočekivana serija o zloglasnom ubojici Jeffreyju Dahmeru, DAHMER Čudovište: Priča o Jeffreyju Dahmeru, a bilo je potrebno samo nekoliko dana prikazivanja da obori rekorde gledanosti.

Prema pisanju Varietyja, serija je trenutno deveta najgledanija Netflixova serija na engleskom jeziku svih vremena te druga serija, iza četvrte sezone Stranger Thingsa, koja je uspjela oboriti rekord gledanosti u prvom tjednu od dolaska na ekrane, prikupivši više od 200 milijuna sati gledanja do ovog trenutka.

 

Serija je također trenutno uvjerljivo najgledaniji sadržaj na Netflixu na globalnoj razini, a najpopularnija je i među hrvatskim gledateljima.

Dahmera u Netflixovoj seriji glumi Evan Peters, a seriju potpisuju Ian Brennan i Ryan Murphy, koji je poznat po Američkoj horor priči.

OPREZ! Tekst sadrži spojlere!

Priča o serijskom ubojici Dahmeru je već dokumentirana, ali je Netflix svojom serijom pokušao gledateljima ponuditi drugačiji kut gledanja. Naime, serija je usredotočena na njegove žrtve, kao i na nekompetenciju policije da ga uhvati godinama.

Serija dramatizira najmanje 10 slučajeva u kojima je Dahmer zamalo uhićen, ali je na kraju pušten. 

"Tijekom više od desetljeća osuđeni ubojica Jeffrey Dahmer ubio je 17 tinejdžera i mladića. Kako je tako dugo izbjegavao uhićenje?" piše u opisu serije na Netflixovoj stranici.

Brutalne scene

Novi hit je brzo izazvao pomutnju među obožavateljima kriminalističkog žanra, a mnogi su rekli da im je "bilo muka" nakon što su doznali dubinu zločina kanibala iz Milwaukeeja.

Serija, primjerice, uključuje scene u kojima Dahmer hrani ženu sendvičem napunjenim ljudskim mesom, kao i prikaz njegove metode namamljivanja žrtava, njihovog obaranja u nesvijest i činjenja gnusnih djela nad njima.

Inače, Dahmer je uhićen 1991. i osuđen na 16 doživotnih robija zbog ubojstva i komadanja 17 muškaraca i dječaka između 1978. i 1991., od kojih je nad mnogima počinio nekrofilna djela.

Svih 10 epizoda dostupno je za gledanje na ovoj popularnoj streaming platformi, a postoje čak dva službena trailera serije.