Doktor otkriva tri dodatka za spavanje koji stvarno djeluju

Foto: Pexels

Mnogi se bore sa spavanjem i ne dosežu preporučenih sedam do devet sati po noći. Ako mislite da ste isprobali sve trikove i imate dojam da vam ništa ne pomaže, britanski dr. Ahmed tvrdi da biste se trebali okrenuti određenim dodacima prehrani.

"Prvi, vjerojatno i najpopularniji, je magnezij", kaže dr. Ahmed u videu koji je objavio na TikToku.

Osobito hvali magnezijev glicinat i magnezijev L-treonat, a njegovim riječima u prilog idu brojna znanstvena istraživanja koja su pronašla poveznice između uzimanja magnezija i smanjenja poremećaja spavanja. Smatra se da mineral pomaže spavanju reguliranjem hormona u mozgu koji su odgovorni za izazivanje osjećaja opuštenosti.

Druga stvar na liječnikovu popisu su trpke višnje koje se na tržištu mogu pronaći u obliku soka ili praha, a pokazalo se da prirodno povećavaju razinu melatonina u tijelu.

@dra_says 3 supplements that can help sleep. Educational purposes only #sleep #sleepsupplement #zopiclone #amitriptyline #trazadone #insomnia #insomniahelp #doctor #privatedoctor #privategp #sleepy #sleepproblems #sleepdoctor #magnesiumglycinate #magnesiumsleep #lactoferrin #tartcherry #tartcherryjuice #stress ♬ original sound - Dr Ahmed

"Treća je relativno nepoznata i nova tvar koja se zove laktoferin. Ovo je protein koji proizvodi imunološki sustav i nalazi se u nizu tjelesnih tekućina, uključujući mlijeko, slinu, suze i nosnu sluz", pojašnjava liječnik. Napominje da su dosad provedene studije obećavajuće.

"Pokazalo se da laktoferin ima minimalne nuspojave te može poboljšati ne samo spavanje, već i samu kvalitetu i trajanje sna", napomenuo je.

Istraživanja pokazuju da kronični loš san može imati niz negativnih učinaka na mozak i tijelo. Dugotrajna nesanica povezana je sa stanjima kao što su depresija, anksioznost, demencija, pa čak i dijabetes tipa 2.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.