Fitness trenerica nam je otkrila najbolju vježbu za trbušne mišiće

Foto: Pexels/ Ksenija Krstić

Mnogi ljudi sanjaju o definiranom i zategnutom trbuhu, ne samo zbog estetskih razloga već i zbog brojnih zdravstvenih prednosti koje snažni trbušni mišići donose. Snažna jezgra doprinosi boljem držanju, smanjuje rizik od ozljeda i poboljšava ukupnu fizičku izvedbu. Stoga su čvrsti i zategnuti trbušni mišići želja mnogih, osobito kako se približava ljeto.

Ipak, rad na trbušnim mišićima ne mora se činiti strašnim ili nemogućim. Fitness trenerica Ksenija Krstić otkrila nam je koje su vježbe najbolje za postizanje ovog cilja.

"Trbušne mišiće vježbamo kroz gotovo sve vježbe u kojima aktiviramo više mišićnih skupina; jedan primjer su čučnjevi", rekla je trenerica u razgovoru za Index.

Dakle, trbušni mišići nisu izolirani samo prilikom specifičnih vježbi za trbuh, poput trbušnjaka, već se aktiviraju i kod brojnih drugih vježbi koje angažiraju cijelo tijelo ili više različitih mišićnih skupina odjednom. Ipak, istaknula je jednu vrstu vježbi koju smatra najučinkovitijom.

"Vježbe koje bih izdvojila su razne varijacije planka. Ako govorimo o klasičnom planku, postavljamo se tako da nam laktovi budu odmah ispod ramena i njima smo oslonjeni na podlogu, a tijelo je ispruženo. Najčešća greška je uzdizanje zdjelice - zdjelica treba biti u posteriornom položaju, a trbuh zategnut", objašnjava Krstić.

Ovom vježbom aktiviramo mišiće trbuha, ali i mišiće leđa i ramena, ističe trenerica.

Kako bismo ostvarili što bolje rezultate, Krstić uz vježbanje preporučuje kalorijski deficit, visok unos proteina, dovoljan razmak između obroka i unos dovoljno tekućine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.