Ova prehrambena navika mogla bi pomoći da skinete salo s trbuha i izgubite na težini

Foto: Unsplash

AKO pokušavate smršavjeti, onda ste sigurno svjesni činjenice da postoje naizgled beskrajne mogućnosti kada su u pitanju potencijalno korisne dijete. Međutim, nova je studija otkrila da jedna određena prehrambena navika nije samo učinkovita, već vam može pomoći i pri mršavljenju i smanjenju sala na trbuhu, donosi Eat This.

Istraživanje čiji su rezultati nedavno objavljeni u časopisu Cell Reports Medicine proučavalo je 162 sudionika od kojih je zatraženo da se drže određene prehrambene navike tri mjeseca, pri čemu su se 44 sudionika odlučila za vremenski ograničenu prehranu, 47 sudionika na dijetu s malo ugljikohidrata, dok su 44 sudionika izabrala kombinaciju. Također su zamoljeni da jedu između osmosatnog razdoblja koje je trajalo ili od 8:00 do 16:00 ili pak od 12:00 do 20:00.

Nakon tromjesečnog razdoblja, rezultati su pokazali da sve tri prehrambene navike mogu rezultirati gubitkom težine, ali samo je vremenski ograničena prehrana rezultirala gubitkom sala na trbuhu.

"Smatram kako je ovo odlična vijest za ljude koji se bore s pretilošću ili usporenim metabolizmom. Čini se da su dijeta s niskim unosom ugljikohidrata i vremenski ograničeni raspored prehrane učinkoviti tretmani za mršavljenje, stoga vrijedi isprobati oboje kako biste vidjeli što vam najbolje odgovara'', rekla je Lori Walker, registrirana dijetetičarka i zdravstvena stručnjakinja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.